Makina mühendisi ?
ve sen ?
Sanırım sen duz lisesin ve makına muhendisliği istiyorsun
ama makına muhendisliği görüldüğü gibi kolay meslek degıldır :/ senın bıkere duz liseye gıtmen hata meslek lisesine gitmen lazımdı şuan ben meslek lisesi (Makina Bölümü) okuyorum (Mekank Bakım Onarım Dalı) lise 3üm ama torna tezgahı freze tezgahı matkap cnc tezgahları çook çok ıyı bılem nlazım syanı senın temelınden meslek lısesıen gıtmen lazımdı sen suan lıseyıy bıtırirsin Makına Bolumune zar zor gırersın puanı çok yuksek sizi için ama bız emslek oldgumuz için 2yıllık dırek geçiş ile teknısyen olabılıyoruz kuçuk puanla muhendis olabılırz Makına Muhendisi demek Beyin demek Matematıgın kuvvetlı olucak
Keşke temelden gıtseydın Unıversitede siz ders işliceksiniz sadece oku geç yaptırkcaklar
ve bu makınaları çok ıyı kullanman gerekicek
Hidrolik Presler BAHAR MAKİNA A.Ş. | Ürün Detayları
Linkte sağda makına ısımlerı var ıonlara tıkla işte muhendislikte hepsnı teker teker kullancaksın :d biz bunalrı 10.snfta gorduk suan çocuk oyuncagı gıbı gelıyor bize
Tabi Makına Muhendisliği bi okadarda riskli bir seçim Torna tezgahına elini kaptırırsan yanlşlıkla gomlegını kaptırırsan olursun benım elım kaydı yanlışlıkla kuçuk keskın metal kaleme gırdı bılegım vede bılegımın kesildini farketmedım bıle yani o derece sivri neysekı kuçuk bıseyıd dikiş attılar
Maaş konusuna gelelim
Suan düz lise oldugun için 4yılık unı okuyup muhendis olcagın zaman
Sen : 1.500 tl alıcaksın Biz Meslegız unı okumasak alcagımız 1.500 1.800 tl
Sen 3yıl çalışçaksın ornek maaasın 2.500 tl olcak biz 2senelık dırek geçiş unıye gtcez 3.000 tl alcaz
sen çalışcçaksın 8yıl alcagın 4.000 biz dırek 4sene okuyp Yuksek Muhendis olursak direk başlangıc 6.000 8.000 10.000 tl arası
Umarım yardımıcı olmuşumdur Makına Ile ılgılı sorularında cevap at bakarım ben